Коментари | Експерти | Статии за имоти | Анализи |


Тристайни апартаменти Пловдив

Видяна: 1197

 

2012 година започна и свърши успешно за имотната сфера, въпреки продължаващата криза. В град Пловдив и в областта има инвеститори, които наистина са готови да купят парцели за жилищно строителство на добри цени, според анализирането на данни. Пазарът все още не се е раздвижил, но постепенно за нататъшните години трябва да се раздвижи, но основно се търсят двустайни или тристайни апартаменти, както и парцели, земи в Родопите, уточняват анализите.
Чрез данните на анализа се казва, че в Пловдив има повече сделки с бизнес имоти, отколкото с ваканционни имоти. Основната причина е че има много добри нови пострйки, подходящи за офис. Търсенето им не е намаляло. Повечето от са в самия център, въпреки че има клиенти за наем или закупуване на складови помещения в града.
При подджането на ваканционни  и бизнес имоти има 2 варианта. В първия случай таксата за поддържане е включена в наемната цена на имота, която собственикът заплаща на офиса като услуга. За приемане е най-добре вторият вариант, защото дава гаранция на собственика, както определена сума от наем, така и, че имотът му се поддържа отговорно, така се допълва в изледването.
Според статистическите данни и анализи, определящи са показателите: конструкция на сградата, година на построяване, район, изложение, етаж и т.н. Ново е изискването на купувачите към общите части на сградата, дали е измазана отвън, контролира ли се достъпа до сградата и други.  Относителната цена на квадратен метър при малките апартаменти да е по-висока в сравнение с големите. Офертните цени на имотите търпят промяна при договарянето скупувач в 90% от случаите. От ДЕКЕМВРИ месец се наблюдава отстъпка в порядъка до 16% от цената която е обявена в налото. Лекият спад е по-голям при специфични имоти, които собственици бързат по причина да осъществят продажба. Стари панелни или тухлени апартаменти. В заключение се казва, че разликата между първоначалната цена и цената, при сделката, е около -35% от първоначалната цена. Това всъщност се подчертава, че не важи за луксозни имоти с максимална квадратура и изложение и такива, които предварително са предложени на оптимална цена.Тази година се очакваха успешните имотни сделки да бъдат повече. Клиентите продължават да търсят най-добрата сделка, но са станали по-търпеливи в чакането й. Сделките са неуравновесени от покупко-продажба на гарсониера до парцели за строителство на жилищна или бизнес сграда. Има семейства чужденци, които са разнообразни и купуват за пръв път апартамент, и такива които не се отказват да бъдат бизнес активни и по време на криза.Търсенето къде да публикувате вашата обява за недвижими имоти отнеме доста време, но няма вече посетете www.maximot.bg той е създаден точно за вас, а там ще намерите най-добрите решения и функционалност които ви интерсуват. Кликни тук, за да публикуваш обява в категория / Търся да купя Тристаен апартамент в Пловдив. Или кликни тук, за да публикуваш обява в категория / Искам да продам Тристаен апартамент в Пловдив.

« Назад към всички новини

Подобни обяви ( 0 резултата ):

НОВО ТЪРСЕНЕ ЗА ИМОТ

Няма намерени резултати по тези критерии