Коментари | Експерти | Статии за имоти | Анализи |


Публикуване на обяви Бургас

Видяна: 522

 

Цените на  имоти за почивка се смалиха на половина за последните четири години. Това показват анализите на пазара, които бяха представени. За зимните курорти най-търсени са имотите в Банско, където цените са някъде от 600 до 900 евро/кв.м. На морето най-много сделки се сключват в Слънчев бряг на цени от от 300 до 1000 евро/кв.м за имотите които са с лукс качество с възможност за намаляване. Продажбите са насочени главно в летните курорти, някъде от около 90% от всички активни сделки, докато в зимните продължават да падат, според компаниите за имоти. Можем да кажем, че в  Банско през 2008 г. са били сключени около 5000 сделки на сезон, докато през 2011 г. броят има снижаване на около 1900. Слънчев бряг остава главния курорт при продажбите на почивни имоти по морето. Важно е да се знае, че цените в  курорта Свети Влас задържат сравнително високи нива дори и по време на кризата той не е докоснат и не са паднали под 900-1000 евро/кв.м. през последните 4 години.  Руснаците смениха англичаните и июключително много кпупуват недвижими имоти.  Англичаните разпродават жилищата си основно на руснаци , посочва се от компании. 
 Важен детайл който не трябва да се изпуска е това че земделските земи са изкарали пазара на имотите на плюс през миналата и тази година. Според  Агенцията по вписванията покупко-продажбите на имоти в страната за тази година са се увеличили с 30.9%.
 Представители на сферата твърдят, че зад растежа стои  земеделската площи. По данни на Агенцията по вписванията през 2011 г. в страната са приключили общо 230.450 продажби на недвижими имоти. Сделките се покачват спрямо 2010 г., когато броят им е бил 185 380.  Според статистическите данни  се включват продажби на всички типове имоти: апартаменти, земеделска земя, парцели,  офиси, административни сгради и др.  В повечето населени места в централната и източната част на Северна България, като най-активен  е пазар на земеделска земя е в Юго-Източната част на страната. Северозападната част на страната  се наблюдава нарстване на продажбите. Според изчисления през последните 4 години делът на земеделската земя е трайно над 70% от общия обем сделки с имоти. Ситуацията е различна през далечната 2009 г. продажбите на земеделска земя са отбелязали 30% снижаване, но делът им е нараснал на общото намаление на сделките с имоти от над 60%. През 2011 г. нещата са  били други, сделките със земя са надминали 150 000хил. и благодарение на това делът им остава над 60% при общо нарастване на имотния пазар спрямо предходната година.
Още по-висок дял показват статистическите данни на собствениците на земеделска земя, според която до края на Ноември сделките с обработваеми площи са били 130 000хил. при обем на имотния пазар от малко над 155 000хил. покупко-продажби. През миналата година пазарът на недвижими имоти извън София на се движеше от търговията със земеделска земя.
Търсите къде да публикувате вашата обява за недвижими имоти, земи, и нямате никъква идея, време и пари направете го в www.maximot.bg той е реализиран за хората с точност, а там ще намерите най-добрите оптимални решения и възможности които ви интерсуват. Кликни тук, за да публикуваш обява в категория / Търся да купя недвижим имот в Бургас. Или кликни тук, за да публикуваш обява в категория / Искам да продам парцел в Бургас.

« Назад към всички новини

Подобни обяви ( 5 резултата ):

НОВО ТЪРСЕНЕ ЗА ИМОТ